Kurs Tufting – Nybegynnere – fra fre 6. sep kl 18

kr 1 500kr 1 800

Tid: Helg 6.-8.9.2024

Fredag kl. 18:00-21:00, lørdag kl. 11:00–18:00, søndag kl. 12.00-17:00 totalt 15 timer.

Kursnr: 24-9
Kategori:

Kursemne:
Status: Planlagt
Kursstart:
Deretter kl: 11:00
Gjentas: Daglig
Ant. ganger: 3
Sted: Sellebakk, Emil Mørchs vei 25, 3. etg, 1653 Sellebakk – Fredrikstad

Beskrivelse

🌟 Velkommen til Tuftekurs for nybegynnere i Fredrikstad! 🌟

Har du noen gang drømt om å skape ditt eget unike, håndlagde teppe? Nå har du sjansen!

🎨 Hva er Tufting?

Tufting er en teknikk som brukes til å lage tekstiler, spesielt tepper og matter, ved å skyte garn gjennom et tuftestoff ved hjelp av en tufting pistol. Vi bruker Cut Pile Tufting-pistol.

Tufting har blitt stadig mer populært innenfor DIY prosjekter, interiørdesign og kunst, fordi det gir mulighet for å lage unike og personlige tekstiler på en relativt enkel måte.

🛠️ Utstyr

Vi låner ut utstyret du trenger – fra tuftepistol til teppetrimmer, slik at du kan gi liv til dine kreative ideer uten å måtte investere i dyrt utstyr selv. Vi har også projektor, sprittusj, limpistol og mer tilgjengelig for deg. Du får tuftestoff til 1 ramme, samt bakgrunnsstoff til 1 teppe inkludert i kursavgiften.

🔔 Dette må du ha med

Du må selv ha med garn. Du trenger ca. 20-25 garnnøster a 50 gram, og foretrukket garntype er DROPS Karisma eller tilsvarende. Når det gjelder tufting er det vekt vs løpemeter på garntypen som er viktig, og ikke pinnestørrelse. Dersom du ikke ønsker å bruke DROPS Karisma, kan du finne et annet garn som har ca. tilsvarende vekt og antall løpemeter. Vi anbefaler ikke bomull, men ull og akryl går fint.

Ansiktsmaske/munnbind – vi bruker ansiktsmaske når vi trimmer teppene. Det blir mye støv og garnpartikler som svever i luften, og disse vil vi ikke ha ned i lungene. Det holder med et vanlig munnbind.

Du kan med fordel også ta med deg:

🏞️ Motiv

Du velger selv hvilket motiv du ønsker å tufte, men for en nybegynner er det viktig at motivet er noenlunde enkelt, det vil si uten for mye detaljer og ulike farger. Du sender forslag til motiv til innen 28. august 2024.

 

For spørsmål: Ta kontakt på epost .

 

 

Tilleggsinformasjon

Medlemstype

Ikke-medlem, Medlem, Ungdom (tom 25 år)