Vi trenger flere hender til «Rundt bålet» – Samling 15.03. kl 18.00

«Rundt bålet» er et landsomfattende prosjekt rettet mot barn og ungdom med fokus på trearbeid, mattradisjoner og håndverk. Prosjektet har fått tildelt 1,4 millioner fra Sparebankstiftelsen DNB, og skal være med å øke engasjementet blant barn og ungdom for bærekraft og ansvarlig forbruk.

Fredrikstad Husflidslag er så heldig å være blant de 66 lokallagene (111 søkere) som har mottatt verktøypakke fra Norges Husflidslag. Verktøypakken inneholder en hel del, blant annet spikkekniver, skjekniver og slipeutstyr. Verktøypakken har en verdi av kr. 25.000,- og vi har altså mottatt denne helt gratis.

I den forbindelse har vi sagt ja til å gjennomføre minimum fire «Rundt bålet»-arrangementer i løpet av 2022/2023. Vi er i startgropen med å planlegge første arrangement – og da trenger vi flere hender!

Tittelen «Rundt bålet» er valgt som bilde på et samlingssted for uteaktivitet, både som metafor og som en fysisk læringsarena. Det er rom for fysisk utfoldelse, oppøve motorikk, sosial samhandling, stimulere fantasi og skaperglede, bli kjent med de muligheter naturen har å by på og videreføre immateriell kulturarv.

I korte trekk ser vi for oss at første arrangement skal bestå i en spikkeaktivitet i skogen et sted, der vi kan samles rundt et koselig bål, og i tillegg kunne servere bålmat. Oppgaven vår blir da å distribuere spikkekniver til barna som deltar, samt noen råd og regler på veien. Vi må hente inn emner fra skogen. I tillegg ønsker vi å tilberede et koselig måltid på bålet.

Tirsdag 15. mars 2022 kl. 18:00 samles de som er interessert i våre lokaler i Artillerigården, der vi sammen kan utforme hvordan, hvor og når vi ønsker at arrangementene skal foregå.

Vi håper å se flere av dere på tirsdag, i tillegg til at dette er en finfin aktivitet å ta med barn og barnebarn på 🙂

Les mer om prosjektet her: https://husflid.no/fagsider-/ung-husflid/rundt-balet-2/rundt-balet/