«Rundt bålet» ved Speiderhytta Holm i Torsnes 8.05. kl 12.00-15.00

Søndag 8. mai 2022 arrangerer Fredrikstad Husflidslag vår første «Rundt bålet»-aktivitet ved Speiderhytta Holm i Torsnes.Vi holder på fra kl. 12:00-15:00.

Her vil det bli mulighet for å prøve seg på en spikkeaktivitet. Vi låner ut spikkekniver. I tillegg serverer vi bålmat til barna.

Dette er en topp anledning for familier til å tilbringe en søndag i skogen. Det vil bli gitt spikkeveiledning på stedet.

Sted

Følg Torsnesveien til kirken og følg videre Thorsøveien ca 100 meter, ta av til høyre skilt Toresmyr.

Parkering

Det er en liten parkeringsplass i enden av Toresmyr. Stien opptil speiderhytta er merket med bånd. Det er også mulig å parkere ved kirken.

Om «Rundt bålet»

«Rundt bålet» er et landsomfattende prosjekt rettet mot barn og ungdom med fokus på trearbeid, mattradisjoner og håndverk.

Tittelen «Rundt bålet» er valgt som bilde på et samlingssted for uteaktivitet, både som metafor og som en fysisk læringsarena. Det er rom for fysisk utfoldelse, oppøve motorikk, sosial samhandling, stimulere fantasi og skaperglede, bli kjent med de muligheter naturen har å by på og videreføre immateriell kulturarv.

Prosjektet har fått tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB, og skal være med å øke engasjementet blant barn og ungdom for bærekraft og ansvarlig forbruk.