NH Lagsending august 2023

Til region- og lokallag, medlemsbutikker, husflidhåndverkere og -lag

Nå starter høstens vervekampanje!

Frem til 31. oktober får nye hovedmedlemmer halv pris på medlemskontingenten ut året: 2023-medlemskap til kr. 350,-

Vi håper du vil være med å verve enda flere til å bli medlem! Kursene i lokallagene har et stort potensiale for rekruttering av nye medlemmer, og synliggjøring av de gode medlemsfordelene. Husk å spørre de som melder seg på kurs om de vil bli medlem. Ofte betyr dette rabatt både på kurset, og på materiell i nærmeste husflidsbutikk.

Som medlem støtter man et viktig arbeid med å ta vare på handlingsbåren kunnskap og å lære tradisjonshåndverk videre til nye generasjoner.

→ Last ned plakater og bilder til sosiale medier til bruk i lokallaget: husflid.no/profilering
→ Se alle medlemsfordeler: husflid.no/medlemsfordeler
→ Les mer om kampanjen: husflid.no/kampanje-2023

Gå til innmeldingsskjema

Vis frem lokallaget i Norsk Husflid

I neste utgave av Norsk Husflid starter vi opp en ny side der vi omtaler nyheter fra lokallag og regionlag i Norges Husflidslag. Har ditt lag hatt et nytt og vellykket arrangement, samarbeid eller tilbud som dere vil dele med leserne av Norsk Husflid? Vi vil også høre om gladnyheter, lag som feirer jubileum i år og nystartede lokallag.

Send en kortfattet tekst og bilder på e-post til redaksjon@husflid.no. Ønsker ditt lag å ha en nyhet på trykk allerede i høstnummeret, send mail senest 30. august!

Hva skjer

Kurs i fikseteknikker og Fikselaugsarbeid for alle lokallag som deltar i prosjektet Alt kan fikses

  • 24.august kl. 18.30 – Vask og stell av tekstiler
  • 27.september kl. 18.30 – Skinn og lær
  • 16.oktober kl.18.30 – Evaluering

Lenke til webinarer finner du på innlogget side.

Webinar: Teorieksamen i bunadtilvirkerfaget – hva innebærer det?

Onsdag 30. august, kl 18.30 – 20.00 arrangerer Studieforbundet kultur og tradisjon webinar om dette temaet. Webinaret tar utgangspunkt i bunadtilvirkerfaget, men er også overførbart til andre håndverksfag.

Verdens kuleste dag

Akershus festning, Oslo. 2. september kl. 11-16. Verdens Kuleste Dag er en helt gratis aktivitetsdag for barn og unge, eller som føler seg som barn og unge. Arrangementet er i regi av Sparebankstiftelsen DNB og Sentralen. På standen vår i Smuget kan du lage ditt eget strykemerke, hoppetau av overskuddstekstil og knytte vennskapsbånd.

Nordic Craft Week

En hel uke dedikert til lin! Følg Facebook-siden til Nordic Craft Week 2.-9. september og lær mer om lin i de nordiske landene.

Dyrsku’n

Seljord, Telemark. 8.-10. september Sjå Husflidsutstillinga eller delta på husflidsaktiviteter for vaksne og born. Les meir om arrangementet.

Fagdagane i bunad og folkedrakt FULLT

Fagernes, 25.-26. september. Tema er bevare håndverket, og vi tar et dypdykk i perler i bunad og folkedrakt.

Rundt Bålet-webinarer

Vi fortsetter med digitale møter utover høsten i år også. Tema på disse kommer etter hvert, men sett av datoen.

  • 2. oktober kl. 19.00-20.30
  • 16. november kl. 19.00-20.30

Lenke til webinaret vil bli sendt ut i e-post og vil bli lagt ut på prosjektets nettside når det nærmer seg.

Vedtektsendringer

15. september 2023 er fristen for å sende inn forslag til vedtektsendringer som skal behandles på landsmøte i Bodø, 31. mai – 2. juni 2024. Forslagene kan gjelde alle vedtektskategorier; Vedtekter for Norges Husflidslag, normalvedtekter for regionlag, normalvedtekter for lokallag og normalvedtekter for håndverkerlag. Se alle vedtekter.

Fristen for å sende forslag til andre saker som ønskes tatt opp på landsmøte har frist etter jul. Styret i NH vil gå igjennom alle forslagene, diskutere dem med regionlag og andre medlemsgrupper (bl.a. på samling for regionlag 27.-29. oktober), før de sendes på høring i organisasjonen. Dersom dere har forslag til endringer ikke er ferdig formulert, tar vi også imot innspill som kan bearbeides videre av styret. Forslag sendes til post@husflid.no og merkes Vedtektsendringer.

Holdbart Håndverk 2023-2024

Norges Husflidslags produktutviklingskampanjen Holdbart Håndverk 2023-2024 skal stimulere til flere norske håndverksprodukter på markedet, og større kunnskap og etterspørsel etter holdbart håndverk. Kampanjen blir gjennomført på Instagram under profilen @holdbart_handverk. Alle innlegg som tagges med vår profil og merkes med holdbart håndverk i perioden 19. oktober 2023 til 1. mars 2024 vil automatisk delta. En fagjury velger ut en vinner som mottar et stipend på 40.000, – til videre arbeid med produktutvikling.

Startskuddet for kampanjen er den 19. oktober 2023 på Jektefartsmuseet i Bodø. Vi ønsker alle velkommen til et inspirerende seminar! Utvalgte produkter fra kampanjen vises i en egen utstilling, Håndverksbiennalen 2024, på Jektefartsmuseet i Bodø fra 31. mai 2024.

Norges Husflidslag søker direktør

Ønsker du, eller noen du kjenner, en spennende lederjobb i en organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag? Her har du lederrollen som gir deg mulighet til å gjøre noe av betydning. Les hele stillingsbeskrivelsen. Søknadsfrist: 28. aug.