Påskehilsen fra Fredrikstad Husflidslag

Vi ønsker alle medlemmer en fortsatt god påske og minner om programmet fremover!

Velkommen til Temamøte 12. april kl. 18.00, foredrag om kniplinger

Vi får besøk av Elisabeth Bjørklund Bøhler som har holdt på med kniplinger i mange år. Hun bor på Oppegård, men reiser rundt i landet for å holde foredrag og kurs.

Elisabeth Bjørklund Bøhler, kniplerske

Elisabeth Bjørklund Bøhler, f. 1959 og bosatt i Oppegård (Nordre Follo).  Elisabeth begynte å kniple for ca 30 år siden, og har undervist i litt over 20 år. Hun begynte å kniple hos Margery Sitkin etter Svenska Spetsars modell.  Hun har gått flere kurs hos Svenska Spetsar, og deretter kniplelærerutdanningen hos Karen Trend Nissen i Danmark. Elisabeth har flere kurs i malteserknipling med Dr. Consiglia Azzopardi, kurs i Bedfordshire med Louise West, skjulte begynnelser og avslutninger med Martina Wolter-Kampmann, og flere kurs i inn- og utland i ulike andre teknikker, herunder sydd knipling.

Hun behersker knipleteknikker som torchon, bedfordshire, bloemwerk, tønder, svensk finknipling, guipure, binche, malteser, milanesisk, ‘s Gravenmoer, idrija, rusisk, hinojosa, cluny, schneeberger, liptov, skånsk, metallknipling og wireknipling. I tillegg liker hun friknipling, bildeknipling og tredimensjonal knipling. Hun elsker å forklare likheter og ulikheter mellom teknikkene, og å inspirere elever til å prøve seg på nye teknikker.

Elisabeth har vært meget aktiv i arbeidet for utbredelse av knipling i Norge i de senere årene: Hun var en av initiativtakerne for opprettelsen av Studieutvalget i Knipleforeningen i Norge, og leder i dag dette utvalget. Hun er en av grunnleggerne av lokallaget Follo Knipleforening, og har vært leder siden opprettelsen av laget. Hun er dessuten medlem av Studieutvalgets arbeidsgruppe for utvikling av kursrekke for nybegynnere. I tillegg Elisabeth utarbeidet en egen kursrekke for utdanning og videreutdanning av kniplelærere.

Hun elsker å designe egne mønstre, å undervise, og har en forkjærlighet for uvanlige bunner, mindre kjente teknikker og søker alltid å utvide kniplernes horisont ved å peke på stadig nye teknikker og områder.

Hun har med seg en utstilling av kniplinger i varierende teknikker og det vil også være demonstrasjon av knipling.

Vi trenger som vanlig også noen til å bake kake. Hvis noen vil melde seg så ring eller send SMS til Mona på 917 77 582.

Arrangementer resten av våren 2023

Temamøte 3.05.2023 – En reise i lappeverden

Inger Lise Evensen forteller om sin befatning med små og store lapper, ulike teknikker og har med seg flere av sine arbeider som hun viser frem.

Vårens kurs

Det er fremdeles faste treff fremover på tirsdager og torsdager frem til slutten av mai.

Sytreff 2-23 18 t – fra fre 21. apr kl 17.30 – om du ønsker å treffe likesinnede å sy deg gjennom en helg. Trykk på lenken for å lese mer og/eller melde deg på!

Sommerturen 3. juni

Turen går til Blaafarveværket – fra lør 3. jun kl 07.45 – hyggelig busstur med mange fine opplevelser og hyggelig selskap. Trykk på lenken for å lese programmet og/eller melde deg på!

Husk ny adresse: Emil Mørchs vei 25, 3. etg. (heis) på Sellebakk!

Om det er noen som trenger skyss, får vi midler til dette fra SKT (Studieforbundet kultur og tradisjon), men vi må vite om dette på forhånd. Ta kontakt med leder Mona (se telefon over).

.